Een aantal weken geleden kondigde Yoast het al aan: er zou een nieuwe versie uitkomen. Veel WordPress-developers hebben geholpen met het testen van de nieuwe versie. Sinds kort kun je de plugin nu dan ook daadwerkelijk updaten naar Yoast 7.0. Wat is er nieuw in deze versie? Je leest het in dit artikel.

Wat is Yoast?

Degenen die nog niet met WordPress werken, weten wellicht niet wat Yoast is. Het is een plugin (een extensie) die je helpt om je website beter vindbaar te maken in de zoekresultaten. De plugin zorgt er natuurlijk niet direct voor dat je hoog in de zoekresultaten komt. Het blijft immers een ondersteuningsmiddel. Als je de plugin echter goed inzet, kun je er wel voor zorgen dat je beter gevonden wordt. In de nieuwe versie zijn een aantal wijzigingen plaatsgevonden.

Nieuwe gebruiksvriendelijke interface

In Yoast 7.0 is er veel veranderd. Je zult direct merken dat de interface is veranderd. Er zijn namelijk verschillende onderdelen uit het menu verwijderd. Zo hebben de makers ervoor gekozen om bepaalde namen te veranderen. Eerder stond er bijvoorbeeld ‘Titels en Meta’s’ en dat is veranderd naar ‘Search Appearance’. Die naam is gemakkelijker voor beginners, want het toont simpelweg aan hoe je website in de zoekresultaten staat genoteerd. Een aantal zaken zijn ook met elkaar gecombineerd, zoals de pagina’s ‘Home’ en ‘Algemeen’. Dat maakt het gebruiksvriendelijker én overzichtelijker.

Gemakkelijker je sitemap indexeren

Via Yoast 7.0 kun je gemakkelijk je sitemap invoeren. Je kunt zelfs aangeven wat je wel of niet in de zoekresultaten wilt aantonen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om FAQ-items geheel te verwijderen uit de zoekresultaten. In sommige gevallen kan het immers zijn dat dit niet zo interessant in de zoekresultaten, maar vooral als hulpsteuntje als iemand al op je website is. Ook heb je de mogelijkheid om direct templates aan te passen van de titels en de omschrijvingen.

Je kunt bovendien ook direct aangeven of de zoekmachines de links in het bericht moeten volgen of niet. Als je allerlei externe affiliate links naar andere websites verwijst, is het raadzaam om aan te geven dat de zoekmachine de links niet moet volgen.

Media-opties

In Yoast 7.0 is een nieuwe functie toegevoegd: Media. Als je een foto of video aan je website toevoegt, wordt deze geüpload in de map ‘Media’. WordPress maakt vervolgens een unieke URL voor dit mediabestand. Je kunt met deze nieuwe instelling bijlages omleiden naar een URL van een nieuw item. Dit is de ‘redirect’-functie. Dit staat nog niet automatisch aan, maar deze kun je gemakkelijk aanzetten via Yoast SEO > Search Appearance > Media.

Wat is verwijderd sinds Yoast 7.0?

Met de nieuwe update hebben de makers er ook voor gekozen om een aantal zaken te verwijderen. Zo stonden er nog een aantal oude functies in, die in principe al een aantal jaren geleden langzamerhand verminderd werden. Er waren nog een aantal externe plugins die werkte met deze functies, maar er is nu toch voor gekozen om dit te verwijderen. Daarmee is Yoast 7.0 namelijk kleiner geworden én dat heeft een positieve werking op de snelheid van de plugin. Daarmee laadt je website dus ook weer sneller.

Daarnaast hebben de makers ervoor gekozen om niet langer stopwoorden automatisch te laten verwijderen uit de URL’s. In sommige gevallen werd de slug-titel namelijk zodanig veranderd, dat er iets anders staat in de URL. Ook de permalink-structuur is aangepast en de replytocom-variabel is verwijderd.

Yoast 7.0 heeft ook een nieuw logo

Tot slot heeft het bedrijf er ook nog voor gekozen om te veranderen van logo. Men gebruikt niet langer het bekende stoplicht als logo. Wel worden de kleurrijke opsommingstekens nog gebruikt. Een leuke vooruitgang!

Wat vind jij van deze update? We lezen het graag in de reacties.

Wil je Yoast downloaden? Je kunt de gratis versie hier downloaden. De premium versie download je hier.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *