Sinds vand aag kun je je WordPress website updaten naar versie 4.9.6. Het betreft een vrij grote update voor de aankomende privacywet. Ook zijn er een aantal andere verbeteringen in WordPress 4.9.6. Het is raadzaam dat je je website zo snel mogelijk bijwerkt naar de nieuwste versie.

Privacywetgeving: AVG

Per 25 mei 2018 gaat de nieuwe privacywet van kracht. De Europese wetgeving verplicht bedrijven en website-eigenaren om transparant te zijn over hoe zij persoonlijke gegevens verzamelen, gebruiken en delen met derden. Ook hebben website-bezoekers meer toegang en keuze over hun persoonlijke gegevens. Zij kunnen volgens de nieuwe wet ook vragen aan website-eigenaren om hun persoonlijke gegevens te verwijderen.

De nieuwe wet is van toepassing op alle inwoners van de Europese Unie. Dat betekent dus ook dat jouw website moet voldoen aan de nieuwe normen. Eerder voegde we al het artikel: ‘nieuwe privacywet: AVG, wat betekent dit voor jouw website?’ al toe aan deze blog. Het is raadzaam om dit artikel volledig door te lezen, zodat je weet wat je moet doen voor je website.

WordPress 4.9.6

In de nieuwe update is gelukkig ook aandacht besteed aan de nieuwe wet. Er zijn namelijk een aantal nieuwe privacymogelijkheden beschikbaar binnen WordPress.

Reacties

Zo is onder andere de reactiesectie veranderd: er is namelijk een nieuwe optie aan toegevoegd. Bezoekers die niet zijn ingelogd op de website, hebben de mogelijkheid om hun naam, e-mailadres en eventuele website op te slaan bij de reacties. Als je dan nogmaals een reactie plaatst, worden je gegevens bewaard. Deze gegevens worden opgeslagen met behulp van een cookie in je browser.

Privacybeleid-pagina

Het is verplicht om nu een privacybeleid op je website te hebben. Je dient namelijk te vermelden welke cookies je gebruikt je op je website. Via instellingen > privacy kun je die pagina instellen. Deze pagina wordt weergegeven op aanmeldings- en registratiepagina’s. Heb je bijvoorbeeld een WooCommerce webshop? Dan wordt deze pagina aangegeven op de website. Ook wordt deze pagina getoond in het WP-admin gedeelte. Het privacybeleid moet standaard al goed zichtbaar zijn op je website. Die van Beehive Digital Media staat in de footer van de website.

Tip: heb je nog géén privacybeleid op je website? Regel dit dan vóór 25 mei 2018, zodat je hoge boetes kunt voorkomen. Boetes lopen uiteen van twee tot vier procent op je omzet.

Data van bezoekers

Ook zijn er een aantal opties toegevoegd aan het tabblad ‘hulpmiddelen’. Eerder heette dit tabblad ‘extra’. Je kunt nu namelijk data exporteren in een ZIP-bestand onder het kopje ‘persoonlijke data exporteren’. Deze kun je, indien een bezoeker daarnaar vraagt, versturen naar de verzoeker. Ook kun je data van bezoekers verwijderen van je website. Dit kan onder het menu-item ‘persoonlijke gegevens wissen’.

Dat maakt het met slechts enkele klikken op de knop erg eenvoudig om persoonlijke data te delen. Ook het verwijderen van die gegevens is eenvoudiger dan ooit.

Onderhoud in WordPress 4.9.6

WordPress 4.9.6 staat natuurlijk veelal in het teken van de privacy-updates. Ook zijn er nog een aantal andere zaken verbeterd in deze versie. Enkele belangrijke updates zijn:

  • Er is een nieuwe filter beschikbaar in mediabibliotheek. Je kunt namelijk nu ook selecteren op ‘mijn’. Je ziet dan een overzicht van alle afbeeldingen die jij hebt geüpload in de mediabibliotheek;
  • TinyMCE is bijgewerkt naar haar meest recente versie van dit moment (4.7.11);
  • WordPress 4.9.6 toont in de backend welke PHP-versie er nodig is voor een bepaalde plugin;
  • De nieuwe PHP-polyfills zijn toegevoegd voor comptabiliteit.

Update je website vandaag nog naar WordPress 4.9.6

Heb je je website nog niet geupdate? Zorg ervoor dat je dit zo snel mogelijk doet. Het is belangrijk dat je je website update vóór 25 mei 2018. Je kunt dan in ieder geval genieten van de nieuwe privacymogelijkheden binnen de software.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *